Składniki:

  •  ½ litra jogurtu naturalnego ze Spółdzielni Mleczarskiej w Wieprzu
  • ½ litra zsiadłego mleka (może być też maślanka lub kefir) ze Spółdzielni Mleczarskiej w Wieprzu
  • 1 świeży ogórek sałatkowy
  • sól i pieprz do smaku
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku

Czas przygotowania

15 min

Poziom trudności

Łatwy

Sposób przygotowania:

Jogurt zmiksować ze zsiadłym mlekiem. Ogórek umyć, obrać i zetrzeć  na tarce z dużymi oczkami. Rzodkiewki oczyścić, opłukać, pokroić w drobną kostkę lub tak jak ogórek zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Szczypiorek i koperek opłukać. Szczypiorek i połowę koperku drobno  posiekać, a drugą połowę koperku podzielić na małe gałązki. Wymieszany kefir i zsiadłe mleko połączyć z rozdrobnionym ogórkiem, rzodkiewką, posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze schłodzić. Rozlać do talerzy i udekorować gałązkami koperku.

Sprawdź nasze świeże i tradycyjne

produkty

>

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera