Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka

Czas przygotowania

20 min

Poziom trudności

Łatwy

Czas oczekiwania

90 min

Sposób przygotowania:

Dwie galaretki rozpuścić w 1 szklance wody, ostudzić. Jogurt połączyć z tężejącą galaretką. Gęstniejącą masę wylać na biszkopty, na masie ułożyć truskawki. Pozostałe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, ostudzić. Gdy zgęstnieją wylać je na truskawki. Ciasto dobrze schłodzić.

Sprawdź nasze świeże i tradycyjne

produkty

>

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera