Sery żółte edamski i gouda w bochenkach ok. 3kg. Sery wytwarzane są z krowiego mleka w oparciu o niezmienne od lat serowarskie receptury. Proces produkcji sera zaczynamy od pasteryzacji mleka odpowiednio znormalizowanego, następnie do mleka dodawane są charakterystyczne dla danego gatunku sera bakterie. Końcowym etapem produkcji jest etap dojrzewania, który zarówno jeśli chodzi o ser gouda jak i edamski wynosi minimum trzy tygodnie. Ser jest doskonałym źródłem pełnowartościowego białka, którego nasz organizm nie umie sam wytworzyć, zawiera 10 x więcej wapnia niż twaróg, a oprócz tego zawiera witaminy D i A, a także witaminy z grupy B. Ma szerokie zastosowanie kulinarne – mogą być głównym składnikiem dania, jak i jego dodatkiem.
Wart. energetyczna: | 1347 kJ/ 324 kcal |
Tłuszcz | 24 g |
w tym: | |
– kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Węglowodany | 0 g |
– w tym cukry | 0 g |
Białko | 27 g |
Sól | 1,6 g |
Termin przydatności do spożycia | 45 dni |
Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera