Jogurt naturalny w kubkach 180 ml i 330 ml, a także w workach 5l. Powstaje on w procesie fermentacji krowiego mleka, do którego dodajemy mleko w proszku oraz żywe kultury bakterii. Jest bogaty między innymi w takie składniki, jak: wapń, aminokwasy czy witaminy z grupy B. Jogurtowi od wieków przypisuje się zdolności odradzające i uzdrawiające. Może być doskonałym składnikiem zdrowego śniadania lub deseru, lekkim dodatkiem do zup lub sosów.
Wart. energetyczna: | 186 kJ/ 44 kcal |
Tłuszcz | 2,0 g |
w tym: | |
– kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 2,7 g |
– w tym cukry | 2,7 g |
Białko | 3,9 g |
Sól | 0,14 g |
Termin przydatności do spożycia | 18 dni |
Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera