Maślanka naturalna w kubku 330 ml i w woreczkach 0,5l. Uzyskiwana jest w procesie produkcji masła. Jest ona produktem ubocznym wydzielania masła ze śmietanki. Charakteryzuje się przyjemnym i orzeźwiającym smakiem.  Jest napojem fermentowanym zawierającym wapń, witaminy i żywe kultury bakterii niezbędne do funkcjonowania organizmu. Podobnie jak kefir można spożywać ją zarówno solo, jaki i z różnego rodzaju dodatkami.

Wartość energetyczna w 100 g

Wart. energetyczna:126 kJ/ 30 kcal
Tłuszcz  1,1 g
 w tym:
– kwasy tłuszczowe nasycone  0,8 g
Węglowodany  2,4 g
 – w tym cukry  2,4 g
Białko  2,6 g
Sól  0,1 g
Termin przydatności do spożycia  14 dni

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera