Kefir w kubku 330 ml, woreczkach 0,5l i 5 l. Kefir powstaje w trakcie procesu fermentacji, który jest przeprowadzany przy udziale bakterii, w ten sposób tworzą się substancje nadające produktowi lekko kwaśny smak. Włączenie kefiru do codziennego menu jest prostym i skutecznym sposobem na dostarczenie organizmowi probiotyków. Szczególnie polecany przy kuracjach antybiotykowych. Napój dostarcza organizmowi wiele składników budulcowych, w tym białko, witaminy i minerały. Reguluje procesy przemiany materii, świetnie gasi pragnienie i orzeźwia. Doskonale smakuje solo, jak również z dodatkami zmiksowanych owoców sezonowych lub na słono jako dodatek do dań obiadowych

Wartość energetyczna w 100 g

Wart. energetyczna:166 kJ/ 40 kcal
Tłuszcz1,5 g
 w tym:
– kwasy tłuszczowe nasycone1,2  g
Węglowodany3,2 g
 – w tym cukry3,2 g
Białko3,3 g
Sól0,01 g
Termin przydatności do spożycia18 dni

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera