Kefir w kubku 330 ml, woreczkach 0,5l i 5 l. Kefir powstaje w trakcie procesu fermentacji, który jest przeprowadzany przy udziale bakterii, w ten sposób tworzą się substancje nadające produktowi lekko kwaśny smak. Włączenie kefiru do codziennego menu jest prostym i skutecznym sposobem na dostarczenie organizmowi probiotyków. Szczególnie polecany przy kuracjach antybiotykowych. Napój dostarcza organizmowi wiele składników budulcowych, w tym białko, witaminy i minerały. Reguluje procesy przemiany materii, świetnie gasi pragnienie i orzeźwia. Doskonale smakuje solo, jak również z dodatkami zmiksowanych owoców sezonowych lub na słono jako dodatek do dań obiadowych
Wart. energetyczna: | 166 kJ/ 40 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym: | |
– kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
Węglowodany | 3,2 g |
– w tym cukry | 3,2 g |
Białko | 3,3 g |
Sól | 0,01 g |
Termin przydatności do spożycia | 18 dni |
Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera