Jogurt naturalny w kubkach 180 ml i 330 ml, a także w workach 5l. Powstaje on w procesie fermentacji krowiego mleka, do którego dodajemy mleko w proszku oraz żywe kultury bakterii. Jest bogaty między innymi w takie składniki, jak: wapń, aminokwasy czy witaminy z grupy B. Jogurtowi od wieków przypisuje się zdolności odradzające i uzdrawiające. Może być doskonałym składnikiem zdrowego śniadania lub deseru, lekkim dodatkiem do zup lub sosów.

Wartość energetyczna w 100 g

Wart. energetyczna:186 kJ/ 44 kcal
Tłuszcz2,0 g
 w tym:
– kwasy tłuszczowe nasycone1,4  g
Węglowodany2,7 g
 – w tym cukry2,7 g
Białko3,9 g
Sól0,14 g
Termin przydatności do spożycia18 dni

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera