Spółdzielnia Mleczarska w Wieprzu jest zakładem z tradycjami sięgającymi 100 lat, która zajmuje sie skupem mleka i jego przetwórstwem.Długa mleczarska tradycja, doświadczenie pracowników oraz najlepszy surowiec pozyskiwany z gospodarstw spełniających restrykcyjne normy unijne to wszystko sprawia, że oferujemy produkty najwyższej jakości.
W Naszej Spółdzielni większość procesów technologicznych przeprowadzanych jest od wielu lat metodami tradycyjnymi, od których duże zakłady odchodzą, gdyż są mało wydajne. Do naszych wyrobów stosujemy tylko naturalne dodatki, przede wszystkim wyselekcjonowane żywe kultury bakterii, dzięki temu, a także dzięki wspomnianym już tradycyjnym procesom technologicznym uzyskujemy naturalne produkty o wyjątkowych walorach smakowych i zdrowotnych.
W naszej ofercie znajdą Państwo szeroki wachlarz wyrobów mleczarskich: mleka, twarogi, śmietany, sery gouda i edamski, kefiry, maślanki, jogurty naturalne, zsiadłe mleko i masło, z którego produkcji Spółdzielnia słynie w całej okolicy.
To właśnie Nasze Masło Ekstra zrobiło furorę trafiając w gusta jury i smakoszy uczestniczących w Wielkim Finale 9 Festiwalu Smaku w Krakowie gdzie zajęło I miejsce w plebiscycie Małopolski Smak w kategorii Smakołyki z Legendą. Naszym ostatnim sukcesem jest nagroda publiczności w wadowickim półfinale 11 Małopolskiego Festiwalu Smaku w Plebiscycie Małopolski Smak w kategorii „Smakołyki z legendą”, którą zdobył twaróg półtłusty, został on również nagrodzony przez profesjonalne jury (III miejsce w Konkursie Małopolski Smak w Wadowicach).
Produkcja żywności to ważna i odpowiedzialna praca na rzecz ludzkiego zdrowia, a co za tym idzie naszego osobistego i rodzinnego życia, dlatego tak wielką uwagę przykładamy do tego aby nasze wyroby były naturalne i zdrowe.